Thuiswerken echt geen optie: registreer en plan in één systeem

Thuiswerken echt geen optie

We hoorden het allemaal: thuiswerken wordt (weer) de norm. Tenzij het écht niet anders kan, zei Minister-president Rutte. In sommige sectoren of situaties is thuiswerken echt geen optie, maar je wil ook geen handhaving aan de deur en een boete – of erger, sluiting – aan je broek. Hoe regel je het dan zo dat je toch naar kantoor kunt? Wij hebben wel een idee!

Of je nu op een R&D afdeling werkt of op donderdag alle buurtkinderen aan de keukentafel hebt: sommige dingen gaan nu eenmaal niet samen met (productief) thuiswerken. Hoe graag we ook willen. En laten we vooropstellen dat we allemaal willen dat dit virus zo snel mogelijk onder controle komt, zodat we weer enigszins onze normale levens kunnen oppakken.

Thuiswerken echt geen optie?

Gelukkig mogen we nu wel naar kantoor – mits thuiswerken écht geen optie is, zei Rutte. Als dat bij jullie het geval is, wil je het natuurlijk zo goed mogelijk regelen voor jezelf en je collega’s. Veiligheid waarborgen, goed in de gaten houden wie er op welke dag zijn… Je kunt dan eindeloos zelf gaan zitten schuiven op papieren roosters of in andere ingewikkelde systemen, maar het kan ook makkelijker.

Het systeem van Kantoorrooster ontzorgt je op de volgende vlakken:

  • Plannen: vul de dagen en tijden in waarop je mensen naar kantoor kunnen komen en geef een maximum aan van hoeveel mensen er tegelijk mogen zijn. Zo zie je in één oogopslag op welke dagen er nog plek is.
  • Vrijheid: laat je collega’s zelf bepalen op welke dagen ze naar kantoor willen komen door ze te laten intekenen op gewenste dagen en tijden.
  • Registratie: het systeem houdt bij wie er wanneer op kantoor is geweest. Mocht er onverhoopt toch iemand ziek worden, kun je zo terughalen met wie die persoon in aanraking is geweest.

Registreren en plannen in een systeem

No more gesjoemel met ingewikkelde roosters en iedereen bellen om te vragen of ze op dag X op kantoor waren of niet. Wij van WC-eend zijn enthousiast!

Alle gekheid op een stokje: wij willen natuurlijk dat jullie gewoon je werk kunnen blijven doen op een manier die voor jullie werkt. Als wij van Kantoorrooster daarbij kunnen helpen, doen we dat graag! Ben je benieuwd hoe en of Kantoorrooster ook voor jullie interessant kan zijn? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende demo aan.

kantoorpand
De toekomst van het kantoorpand

De berichten zijn tegenstrijdig. Aan de ene kant is de leegstand van kantoren sinds 2002 niet zo laag geweest. Aan de andere kant waarschuwen grote partijen voor de impact van het thuiswerken, zowel v…

talent delen
ZORG JIJ DAT TALENT OPTIMAAL BENUT WORDT?

Een onderneming vaart wel bij de kracht van mensen. Bij het inzetten van het talent van mensen. Dat talent wil je zoveel mogelijk gedeeld zien worden. Zodat talent ook blijft leren en groeien. Zo groe…

Toch weer thuiswerken
Toch weer thuiswerken? Zo houd je de moed erin

Nog net op de valreep van 2020 kondigde Rutte aan dat we weer “op slot” gaan. Iedereen moet weer zoveel mogelijk thuiswerken. De reacties daarop zijn niet voor de poes: van winkeliers die toch-wel-nee…

zelfsturing stimuleren bij medewerkers
Zelfsturing stimuleren bij medewerkers – zo doe je het

Zelfsturing, autonomie en verantwoordelijkheid zijn belangrijkere competenties dan ooit. Nu we meer thuiswerken en daarmee onze eigen agenda’s (deels) zelf bepalen, vraagt dit veel eigenaarschap. Niet…

Organisatieverandering
Organisatieverandering in de crisis – doen of niet?

Dit jaar veranderde er voor veel mensen een hoop. We gingen meer thuiswerken, konden minder vrienden en familie zien, en de laatste keer dat ik uit eten ben geweest is een vage herinnering. Sommige ve…

2 reacties op “Thuiswerken echt geen optie: registreer en plan in één systeem”

  1. Pingback: Resultaatgericht werken: wat is het en waarom wil je dat?

  2. Pingback: Toch weer thuiswerken? Zo houd je de moed erin - Kantoorrooster

Reacties zijn gesloten.