ER WAS EENS EEN TIJD DAT HET SIMPEL WAS.

Je wist waar je heen ging. Elke dag weer..

Opstaan. Wakker gemaakt door de wekker. Maar vaker door mijn dochtertje die net even iets eerder wakker is geworden. Naar beneden. Eten maken voor de kids, KOFFIE en om de beurt douchen. Kort overleg wie de kids brengt en haalt. Dit keer halen dus ik stap op de fiets naar kantoor. Ok..met de auto als het regent.

Standaard. Elke werkdag. Zonder er bij na te denken.

Wat ga jij doen zodra je de keuze weer hebt op kantoor te werken?

Toen kwam de periode van thuiswerken. Veel van hetzelfde behalve dat er kort besproken werd wie op de werkkamer gaat zitten en wie aan de keukentafel. Dat wil je niet. Aan de keukentafel. Werkt voor geen meter. Is ‘ie ook niet voor gemaakt. Bovendien zit ik daar na werktijd ook weer. Iets met vervagen van de grens tussen werk en privé.

En nu dan?

Blijf ik thuiswerken of ga ik naar kantoor?
Wat heb ik te doen vandaag?
Moet ik veel bellen?
Is de werkkamer vrij?
Zijn de kinderen thuis?

Is mijn collega op kantoor vandaag?

Allemaal vragen die ik beantwoord voordat ik de beslissing maak.

Waar haal ik het meeste uit mijn dag.

Waar haal ik het meeste uit mezelf?

Die afweging kan ik elke dag weer maken.

Eigenlijk best prettig. Zullen we het vanaf nu maar zo doen?

kantoorpand
De toekomst van het kantoorpand

De berichten zijn tegenstrijdig. Aan de ene kant is de leegstand van kantoren sinds 2002 niet zo laag geweest. Aan de andere kant waarschuwen grote partijen voor de impact van het thuiswerken, zowel v…

talent delen
ZORG JIJ DAT TALENT OPTIMAAL BENUT WORDT?

Een onderneming vaart wel bij de kracht van mensen. Bij het inzetten van het talent van mensen. Dat talent wil je zoveel mogelijk gedeeld zien worden. Zodat talent ook blijft leren en groeien. Zo groe…

Toch weer thuiswerken
Toch weer thuiswerken? Zo houd je de moed erin

Nog net op de valreep van 2020 kondigde Rutte aan dat we weer “op slot” gaan. Iedereen moet weer zoveel mogelijk thuiswerken. De reacties daarop zijn niet voor de poes: van winkeliers die toch-wel-nee…

zelfsturing stimuleren bij medewerkers
Zelfsturing stimuleren bij medewerkers – zo doe je het

Zelfsturing, autonomie en verantwoordelijkheid zijn belangrijkere competenties dan ooit. Nu we meer thuiswerken en daarmee onze eigen agenda’s (deels) zelf bepalen, vraagt dit veel eigenaarschap. Niet…

Organisatieverandering
Organisatieverandering in de crisis – doen of niet?

Dit jaar veranderde er voor veel mensen een hoop. We gingen meer thuiswerken, konden minder vrienden en familie zien, en de laatste keer dat ik uit eten ben geweest is een vage herinnering. Sommige ve…